<$BlBu hafta sonundan kendi ellerimizle topladığımız
böğürtlenler ve ablamın tarifi ile hazırladığım
böğürtlenli muhallebi ve annemin tarifi ile hazırladığım
hem çok lezzetli hemde çok hafif tam bir yaz yemeği
domatesli patlıcan.
Birde haftasonundan eşimin objektifine takılan 2 güzel
görüntü.
İyi haftalar.
Sevgiler.
Malzemeler:
4 su bardağı süt
5 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı pirinçunu
2 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Üzeri için:
200 gram böğürtlen
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
½ çay bardağı su
Yapılışı:
*1/2 su bardağı süt ayrılır. Kalan süt ve toz şeker bir tencereye
konulur
ve şeker eriyinceye kadar ısıtılır.
*Ayrılan süt, nişasta, pirinç unu, yumurta sarısı çırpılır. Isınan
süte çırpma teli ile karıştırılarak yavaş yavaş eklenir.
*Kaynayıp göz göz oluncaya kadar çırpılır,vanilya eklenir ve
ateşten alınır.
*Servis tabaklarına paylaştırılır. ( borcama dökülerek dilimlenip
servis yapılabilir.)
*Üzeri için böğürtlenler ufak bir tencereye alınır.
*Üzerine şeker ve suda eritilen nişasta eklenip kısık ateşte arasıra
karıştırılarak pişirilir. ( Karıştırılırken kaşığın tersi ile hafif hafif
böğürtlenler ezilir.)
*Ateşten alınır ve muhallebilerin üzerine paylaştırılır.
*Buzdolabında soğutulduktan sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.
Etiketler: SÜTLÜ TATLILAR
<$BlMuhallebi nefis gözüküyor ellerine sağlık. Ördeklere bayıldım çok şekerler :)