<$Bl

<$Bl13 Temmuz 2008 Pazar>

<$Bl

Malzemeler:
2 adet büyük boy patlıcan
5-6 çorba kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak
4 adet domates
1 adet kesme şeker
Tuz

Yapılışı:
*Patlıcanlar alacalı soyulur,ikiye bölünür ve kopmayacak

şekilde dörde bölünür. (çiçek gibi olacak şekilde)
*Tuzlu suda 1 saat bekletilir.
*Yıkanır ve yayvan bir tencereye alınır.
Üzerine zeytinya ve tuz konulur kısık ateşte arasıra çevirilerek

kızartılır.
*Domateslerin kabukları soyulup yemeklik doğranır.
*Sarımsaklar soyulup doğranır.
*Kızaran patlıcanların üzerine doğranan domatesler, sarımsak,kesme

şeker ve tuz ilave edilip domatesler su salıp patlıcanlar çekişnceye
kadar kısık ateşte pişirilir.
*Servis tabağına alınıp tercihe göre sıcak yada soğuk olarak yenilir.
Afiyet olsun.

Etiketler:

<$I10 Yorum4>