<$BlBu Cumartesi akşamı yemeğe misafirlerimiz vardı.
Bu haftasonu menüyü şu şekilde oluşturdum.
-Süzme mercimek çorbası
-Domates soslu karışık kızartma
-Zeytinyağlı taze fasulye
-Fırında soslu tavuk
-Tereyağlı mısırlı pilav
-Yoğurtlu semizotu salatası
-Karamelli etimek tatlısı
Mutfakla ne kadar haşır neşir olsamda misafir geleceği zaman
inanılmaz stresli oluyorum.
Herşey kusursuz ve zamanında olsun istiyorum.
Tabi bu koşturmaca içinde yaptıklarımın hepsini görüntüleme
şansım olmadı.
Bu yüzden fotoğraflayabildiklerimi sizinle paylaşıyorum.
İyi haftalar.




Malzemeler:
1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1,5 çorba kaşığı buğday nişastası
1,5 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı toz şeker
4,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Yapılışı:
*2 su bardağı toz şeker bir tencereye konulur ve pekmez şeklini
*Eridikten sonra için 2 su bardağı su konulur. (Bu aşamada dikkatli
*Su konulduktan sonra şeker kaskatı oluyor, kısık ateşte iyice erimesi
*Sıcakken borcama dizilmiş etimeklerin üzerine paylaştırılır.
*Muhallebisi için bir tencereye, 4,5 su bardağı süt, nişasta ve un konulur.
*Koyulaşıp göz göz oluncaya kadar pişirilir. İçine 1 paket vanilya ilave
*Buzdolabında bir süre soğutulduktan sonra, 1 su bardağı soğuk süt ile
Afiyet olsun.
Etiketler: MENÜ, SÜTLÜ TATLILAR
<$BlThe owner of this blog has a strong personality because it reflects to the blog that he/she made.