<$Bl

<$Bl5 Temmuz 2008 Cumartesi>

<$BlBu Cumartesi akşamı yemeğe misafirlerimiz vardı.

Misafir geleceği zaman benim için yemeği hazırlamaktan
daha zor olan menüyü belirlemek. Bunu yaptığımda işin
%50’sini halletmiş gibi oluyorum.
Bu haftasonu menüyü şu şekilde oluşturdum.

-Süzme mercimek çorbası
-Domates soslu karışık kızartma
-Zeytinyağlı taze fasulye
-Fırında soslu tavuk
-Tereyağlı mısırlı pilav
-Yoğurtlu semizotu salatası
-Karamelli etimek tatlısı

Mutfakla ne kadar haşır neşir olsamda misafir geleceği zaman
inanılmaz stresli oluyorum.
Herşey kusursuz ve zamanında olsun istiyorum.
Tabi bu koşturmaca içinde yaptıklarımın hepsini görüntüleme
şansım olmadı.
Bu yüzden fotoğraflayabildiklerimi sizinle paylaşıyorum.
İyi haftalar.












KARAMELLİ ETİMEK TATLISI

Malzemeler:
1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1,5 çorba kaşığı buğday nişastası
1,5 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı toz şeker
4,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

Yapılışı:
*2 su bardağı toz şeker bir tencereye konulur ve pekmez şeklini
alıncaya kadar ara sıra karıştırılarak eritilir.
*Eridikten sonra için 2 su bardağı su konulur. (Bu aşamada dikkatli
olmak gerekiyor, şıçrıyabiliyor)
*Su konulduktan sonra şeker kaskatı oluyor, kısık ateşte iyice erimesi
beklenir.
*Sıcakken borcama dizilmiş etimeklerin üzerine paylaştırılır.
*Muhallebisi için bir tencereye, 4,5 su bardağı süt, nişasta ve un konulur.
*Koyulaşıp göz göz oluncaya kadar pişirilir. İçine 1 paket vanilya ilave
edilip mikser ile çırpılır ve etimeklerin üzerine dökülür.
*Buzdolabında bir süre soğutulduktan sonra, 1 su bardağı soğuk süt ile
çırpılan krem şanti üzerine yayılır ve hindistan cevizi ile süslenir.

Afiyet olsun.

Etiketler: ,

<$I14 Yorum4>