<$Bl

<$Bl22 Ağustos 2008 Cuma>

<$BlNihayet bizim için tatil zamanı geldi.
Tatile gitmeden önce size harika bir kek tarifim var.
Tarif Sofra Dergisi’nden ve her zaman evde olacak malzemeler

ile hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli bir kek.
Özellikle keki fırından çıktıktan sonra vanilyalı dondurma ile servis

etmenizi öneririm.
1 hafta sonra yeni tarifler ile yine buradayım.
Sevgiler.




Malzemeler:
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
7 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı kakao

Yapılışı:
*Öncelikle yumurtalar ile şeker çırpılır.
*Süt, margarin, sıvıyağ, vanilya, kakao eklenip karıştırılır ve
bu karışımdan 1 su bardağı ayırılır.
*Kalan karışıma elenen un ile kabartma tozu ilave edilir ve

karıştırılıp yağlanmış kalıba boşaltılır.
*180 derece ısıtılmış fırında, 20-25 dakika pişirilir.

*Fırından çıkarıldıktan sonra ayırılan karışım kekin üzerine
gezdirilir.
*Dilimlenip servis yapılır.
Afiyet olsun.

Etiketler:

<$I10 Yorum4>