<$BlÇevremdekiler bana yeter artık biraz da tuzlu tarifi
ver diyorlar ama ben yine dayanamayıp tatlı yapıyorum.
Yine size bir kurabiye tarifim var fakat söz veriyorum
bundan sonra tuzlu bir tarif yayınlıycam.
Aslında bu Pazar evden hiç çıkmayıp günümün büyük bir
kısmını mutfakta geçirdim. Harika yemekler yaptım ama
yanlızca sizin için kurabiyeleri görüntüledim. Yaptığım
yemeklerden güveç ile alipaşa pilavı tarifini daha önce
paylaşmıştım sizlerle. Ramazan için güzel alternatifler.
Eski tariflere buradan göz gezdirebilirsiniz.
Güveç
Alipaşa Pilavı
Gelelim kurabiyeye. Bu tarifi Cafe Fernando’da gördükten
sonra not almıştım ve bu haftasonu denedim. Orjinal tarife
çok sadık kalamadım aslında evdeki malzemelere göre ben biraz
değişiklik yaptım. Ben tarifi yaptığım hali ile sizlerle paylaşıyorum.
Orjinal tarife buradan ulaşabilirisiniz. Eğer çikolata seviyorsanız
bu kurabiyeleri mutlaka denemelisiniz. Harika olduklarını
söyleyebilirim. Bu kurabiyelerin yanına en iyi eşlik eden şey
ise bir bardak soğuk süt.
İyi haftalar.
Sevgiler.
Malzemeler:
1+1/4 su bardağı un
1/3 su bardağı kakao
½ çay kaşığı karbonat
150 gram margarin
1 su bardağı toz şeker
½ çay kaşığı deniz tuzu
1 paket vanilya
150 gram sütlü çikolata irice kıyılmış ( orjinal tarifte bitter
çikolata)
Yapılışı:
*Un, kakao, karbonat, tuz, vanilya bir kabın içine elenir.
*Ayrı bir kabın içinde toz şeker ve oda sıcaklığında yumuşamış
margarin mikser ile karıştırılır.
*İçine elenen kuru malzemeler ve çikolata parçacıkları eklenip
yoğurulur.
*Hamur ikiye bölünür ve silindir şeklinde yuvarlanıp, streç filme
sarıldıktan sonra buzdolabında 2 saat bekletilir.
*Daha sonra 1,5 santim kalınlığında kesilir ve yağlı kağıt serilmiş
fırın tepsisine aralarında mesafe olacak şekilde yerleştirilir.
*165 derece ısıtılmış fırında 12 dakika pişirilir.
(Fırından çıktıklarında yumuşak oluyorlar ama soğuduklarında
kıvamlarını almış oluyorlar)
Afiyet olsun.
Etiketler: TATLI KURABİYELER
<$BlCanim ne guzel bir kurabiye tarifi bayildim ellerine saglik,mutlaka denicem,guzel bir hafta dilerim sevgiler.