<$BlHerkese Merhaba,
Öncelikle iyi ramazanlar.
Tatil ile birlikte siteye uzunca bir süre ara vermiş oldum.
Tekrar buradayım.
Tatile çıkmadan önce yaptığım fakat yayınlamaya fırsat
bulamadığım 2 tarifim var.
Vişneli minik cheesecake tarifini sevgili Zerrin’den aldım.
Cheesecakeleri o portakallı yapmıştı ben biraz değiştirerek
vişneli olarak hazırladım.
Ufak kalıplar ile 12 adet cheesecake çıktı bu tarif ile. Ben
kendi yaptığım hali ile tarifi sizinle paylaşıyorum orjinal
tarife buradan ulaşabilirsiniz.
Zerrin’e bu güzel tarifi paylaştığı için çok teşekkür
ediyorum.
Fındıklı kurabiyenin tarifi sofra dergisinden. Yapımının
çok kolay, lezzetinin mükemmel olduğunu söylemeliyim.
Tadı acıbadem kurabiyesini çağrıştırıyor. Denemeniz
tavsiyesiyle.
İyi haftalar.
Sevgiler.
Malzemeler: (12 adet)
Tabanı için:
15 adet petibör bisküvi
½ su bardağı fındık kırığı
3 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
1 paket labne peyniri
¼ su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı vişne suyu (ben reçeli sulandırarak
kullandım)
Vişne reçeli
Yapılışı:
*Bisküviler rondoda çekilir. İçine fındık ve eritilen
tereyağ eklenip iyice karıştırılır ve muffin kalıbının
içine yerleştirilmiş kağıt kalıpların için 1 yemek kaşığı
şeklinde paylaştırılır.
*Kalıbın içine konulan malzeme parmak yardımı ile
bastırılarak kalıbın içine yerleştirilir.
*Üzeri için öncelikle peynir ve şeker çırpılır. İçine vanilya,
vişne suyu,yumurta eklenir. Hazırlanan karışım kalıplara
paylaştırılır.
*160 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
*piştikten sonra fırının kapağı açılıp fırının içinde soğutulur.
*Soğuduktan sonra üzerlerine vişne reçeli konulur ve
Afiyet olsun.
Etiketler: CHEESECAKES
<$BlCheesecakeler harika görünüyor,en kısa zaman da denemeli...
sevgiler...