Malzemeler:
3 adet ortaboy havuç
1 adet soğan
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Sarımsak
Yoğurt
Yapılışı:
*Soğan yemeklil olarak doğranır.
*Havuçların kabukları soyulur ve halka halka doğranır.
*Bir tencereye sıvıyağ konulur ve soğanlar ilave edilir.
*Soğanlar pembeleşince havuçlar ilave edilir. Üzerine sıcak su
eklenir ve kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
(gerekirse sıcak su tekrar ilave edilir)
*Pişen havuçlar iyice soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt ile
karıştırılır ve servis yapılır.
(Ben havuçların yoğurdu sulandırmaması için piştikten sonra bir
tel süzgeçte soğumasını sağlıyorum.)
Afiyet olsun.
Etiketler: SALATALAR / MEZELER
<$Bleline sağlık canım ben genelde havucu rendelerimve taze soğanı kavurup eklerim ama böylede harika olacaktır sevgiler