<$BlBu haftasonu kahvaltı için çekirdekli poğaça ve
harika bir serinletici çilekli parfe yaptım.
Ben klasik poğaça tarifimi çok seviyorum. Yumuşacık ve
çok lezzetli oluyor. En son dereotu ekleyerek yapmıştım,
bu kez içine ayıklanmış ayçekirdeği ekleyerek denedim.
Harika olduklarını söylemeliyim.
Bakalım bir daha ki sefere neli olarak hazırlayabilirim?
Bende bilmiyorum.
Gelelim çilekli parfeye. Yapımı inanılmaz kolay. Tek zorluğu
bu lezzeti tadabilmek için en az bir gece dondurucuda bekletmek.
Tarif Oktay Usta’dan. Ben çok tatlı olmasını istemediğim için
şeker miktarını biraz azalttım.
Denemeniz tavsiyesiyle,
İyi haftalar.
Malzemeler:
1 kase çilek
2 su bardağı süt
2 poşet krem şanti ( asıl tarifte 1,5 paket)
1 paket labne peyniri
½ su bardağı toz şeker (asıl tarifte 1 su bardağı)
1 paket vanilya
Yapılışı:
*Önce krem şanti ve soğuk süt çırpılır.
*Koyulaştıktan sonra içine labne peyniri, toz şeker,
vanilya eklenerek mikserle iyice çırpılır.
*Minik minik doğranmış çilekler ilave edilir ve karıştırıldıktan
sonra parfe kalıplarına boşaltılır.
*En az 1 gece dondurucuda bekletilir.
(ben ufak kalp kalıpları kullandım. Bu şekilde tek kişilik porsiyon
parfeler oluyor. İsterseniz büyük bir kalıbın içinde hazırlayarak
dilimleyip servis yapabilirsiniz.)
Afiyet olsun.

Etiketler: SÜTLÜ TATLILAR
<$BlCanim parfeyle pogaça ya bittim,sahane olmuslar,tek kelimeyle harika,ellerine saglik.
Öpuyorum iyi haftalar canim.