<$BlBu haftasonu çay davetimden resimleri sizinle paylaşıyorum.
3 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
İçi için:
1 demet pazı
2 adet orta boy soğan
4-5 kaşık sıvıyağ
1 çay bardağı kırık ceviz
Tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Susam
Yapılışı:
*Yemeklik doğranan soğanlar sıvıyağ eklenen tencereye konulur ve
*İçine doğranan pazılar eklenir, tuz ilave edilir ve pazılar
yumuşayıncaya kadar pişirilir.
*İçine ceviz eklenip karıştırılır ve ateşten alınır.
*Yufkalardan biri yayılır, karıştırılan sıvıyağ ve su karışımı üzerine
fırça ile sürülür. Üçe bölünen iç malzeme yufkanın üzerine
serpiştirilir ve bir uçtan yuvarlamaya başlanır.
*Yuvarlandıktan sonra bir tepsinin ortasından başlamak üzere yuvarlak
şekilde dolanır.
*Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanarak tepsideki yufkaların etrafına
dolanır.
*Üzerine yumurta sarısı sürülür, susam serpilir ve 190 derecede ısıtılmış
fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
*Ilındıktan sonra dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
DOMATES SOSLU YOĞURTLU KIZARTMA
YALANCI PROFİTEROL
Etiketler: BÖREKLER, SALATALAR / MEZELER, SÜTLÜ TATLILAR, TATLI KURABİYELER
<$Blcanım sofra bir harika ellerine sağlık alkım